A center for serenity designed to treat the mind and soul in addition to the body.

170207_8592.jpg
 

NCH 4th Floor Oncology Unit

Fast Facts

  • Naples, FL
  • Cerner smart room technology

Services Provided

  • Architecture
  • Interior Design
  • Surfaces
  • Custom Video Content
 

Bringing the Outdoors In
The central design concept behind the renovation of the oncology department at the NCH Downtown Bakers Hospital was creating an interior environment that reflected the local beauty of Naples' beaches.

Corridors are lined with a sequences of images shot on a local beach, so each journey through the department is reminiscent of a calm stroll down a sandy shore. 

A serenity room provides patients recliners, reading materials, and a large display made of 9 monitors that streams a 24 hour video loop of a nearby beach, while surround sound speakers play the sounds of crashing waves and a gentle sea-breeze.